90 Χρόνια πριν… 29-9-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινόβια

Το χιτλερικόν καθεστώς επιδιώκει να καταργήση όχι μόνον την πάλην των τάξεων, αλλά και αυτήν ακόμη την ταξικήν συνείδησιν, όλαι του δε αι προσπάθειαι κατατείνουν εις την εξαφάνισιν των συνδικαλιστικών ιδεών και την επικράτησιν του συνεργατικού πνεύματος. Προς τον σκοπόν τούτον ίδρυσεν ειδικάς σχολάς όπου εργάται, διευθυνταί και προϊστάμενοι μιας επιχειρήσεως υποχρεούνται να ζήσουν κοινοβιακώς και να υποστούν ωρισμένην επαγγελματικήν διαπαιδαγώγησιν.

Ραβδομαντεία

Κατ’ ανακοίνωσιν του Γερμανού φυσιοδίφου Παύλου Ντόμπλερ, εκ των υπογείων πηγών, καθώς και εκ των μεταλλικών και των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων αναδίδεται ακτινοβολία. Η επιτυχία των ραβδοσκόπων οφείλεται ακριβώς εις την επίδρασιν της ακτινοβολίας ταύτης, χάρις εις την οποίαν είνε εύκολον να ανακαλυφθή όχι μόνον η ακριβής θέσις αλλά και το είδος των υπό την γην κρυπτομένων θησαυρών.

Γυμνάσια

Από προχθές διεξάγονται προς Βορράν των Ιωαννίνων και κυρίως εις την περιφέρειαν Ζίτσης – Καλπακίου μεγάλα γυμνάσια της ενταύθα εδρευούσης ανεξαρτήτου μεραρχίας Ηπείρου υπό την διοίκησιν του στρατηγού κ. Πολίτη. Εις τα γυμνάσια μετέχουν τμήματα πεζικού, ιππικού και πυροβολικού ως και σμήνος αεροπλάνων επίτηδες ελθόν εξ Αθηνών. Κύριον θέμα είνε η απόκρουσις εχθρού προελαύνοντος εκ Βορρά κατά του κέντρου της Ηπείρου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT