90 Χρόνια πριν… 3-10-1934

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζωγράφος

Ο κ. Τσώρτσιλλ κατόπιν συντόμου επισκέψεως χθες εις την αγγλικήν πρεσβείαν μετά της κας Τσώρτσιλλ, μετέβη μόνος εις Ακρόπολιν με τον σκοπόν να ζωγραφίση. Εφόρεσε λινήν μπλούζαν, άνοιξε το κουτί με τα χρώματα και ήρχισε να εργάζεται εντός του Παρθενώνος. Οι φύλακες και οι πλανόδιοι φωτογράφοι επί της Ακροπόλεως δεν τον ανεγνώρισαν, όταν δε ένας ή δύο του απηύθυναν τον λόγον, ο κ. Τσώρτσιλλ δεν απήντησεν ούτε εσήκωσε το κεφάλι του.

Συμφιλίωσις

Αι αγγλικαί εφημερίδες αναγράφουν την φήμην ότι επίκειται η συμφιλίωσις του βασιλέως Καρόλου μετά της συζύγου του πριγκηπίσσης Ελένης της Ελλάδος. Αι εφημερίδες προσθέτουν ότι από της διαλύσεως του μεταξύ Καρόλου και Ελένης γάμου διά πρώτην φοράν η φήμη περί συμφιλιώσεως κυκλοφορεί μετά τόσης επιτάσεως.

Ατυχής

Ο Ελληνορουμάνος πρίγκηψ Θεόδωρος Καλημάλης, απόγονος Φαναριωτικής οικογενείας η οποία είχε δώσει αρκετούς ηγεμόνας εις την Μολδοβλαχίαν και συνεδέετο διά συγγενείας με τας επίσης πριγκηπικάς οικογενείας Μουρούζη, Σούτσου και Καντακουζηνού, εύρε χθες τας πρωϊνάς ώρας τραγικώτατον θάνατον πεσών από εν παράθυρον του άνω ορόφου της επί της οδού Πινδάρου 2 οικίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT