90 Χρόνια πριν… 4-10-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιταλόπαιδες

O νέος οργανισμός επιτρέπει εις το κράτος να παραλαμβάνη όλους τους Ιταλόπαιδας από ηλικίας εξ ετών και να τους κατατάσση, υποχρεωτικώς, επί δύο έτη εις τα ειδικά σώματα των «Πρεμπαλίλλα». Από ηλικίας οκτώ ετών μέχρι των δεκατεσσάρων θα μεταφέρωνται εις τας τάξεις των «Μπαλίλλα». Από δεκατεσσάρων μέχρι δεκαοκτώ εις τους «Αβανγκουαρντίστας», από δεκαοκτώ μέχρι είκοσι ενός εις τα τάγματα των Νέων Φασιστών, και από είκοσι ενός μέχρι τριάκοντα ενός εις τον τακτικόν στρατόν και εις την εφεδρίαν, και από των τριάκοντα δύο μέχρι των πεντήκοντα πέντε ετών εις την εθνοφρουράν.

Πρόνοια

Χθες την νύκτα, διά λόγους προνοίας, διετάχθη επιφυλακή του στρατού, του στόλου και της αεροπορίας, διότι υπήρχον πληροφορίαι ότι μερικοί εκ των εξ επαγγέλματος οργανωτών κινημάτων οίτινες μετέχουν της Δημοκρατικής Αμύνης, επρόκειτο να προκαλέσουν επεισόδια εις βάρος της τάξεως. Ο στρατηγός κ. Θ. Πάγκαλος επισκεφθείς χθες την πρωΐαν τον υπουργόν των Ναυτικών κ. Χατζηκυριάκον παρέμεινε συνομιλών μετ’ αυτού επ’ αρκετόν.

Απόπειρα

Η δίκη των κατηγορουμένων διά την εναντίον του κ. Βενιζέλου απόπειραν δι’ αποφάσεως του Εισαγγελέως των Εφετών κ. Ρηγανάκου ωρίσθη διά την 24ην Νοεμβρίου ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πειραιώς.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT