90 Χρόνια πριν… 10-10-1934

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δολοφονία

Θλιβερώτατον, όσον και καταπλήσσον άγγελμα μετέδωσε τας νυκτερινάς ώρας της χθες ο ασύρματος, διαχύσαν το πένθος εις πάσαν ελληνικήν ψυχήν μνήμονα τόσων δεσμών παλαιών και προσφάτων. Ο Βασιλεύς της Γιουγκοσλαυΐας Αλέξανδρος 1ος, ο ακάματος αυτός εργάτης της ειρήνης και της φιλίας των βαλκανικών λαών, έπεσεν υπό τα άνανδρα πλήγματα μιας σπείρας παραφρόνων φανατικών, καθ’ ην ώραν ο γαλλικός λαός έμπλεως χαράς τον εδεξιούτο επί του εδάφους συμμάχου Του χώρας. Μετά του Μεγάλου Ανακτος έπιπτεν, εις μιαν στιγμήν γενναίας και υπερόχου αυτοθυσίας, ο Γάλλος Υπουργός των Εξωτερικών κ. Λουί Μπαρτού, η δημοφιλεστέρα, αν μη και διαπρεπεστέρα προσωπικότης της σημερινής Γαλλίας, ο θεμελιωτής της ευρωπαϊκής ειρήνης εις τας εποχάς αυτάς της μεγάλης κρίσεως των Εθνών.

Κανονικώς

Αγγέλλεται εκ Μαδρίτης ότι η Κυβέρνησις ανεκοίνωσεν επισήμως ότι η κατάστασις εβελτιώθη. Τα κυβερνητικά στρατεύματα επιτελούν σημαντικάς προόδους εις τας επαρχίας Λεόν, Οβιέδο και Μπιλμπάο. Αι σιδηροδρομικαί συγκοινωνίαι μεταξύ Μαδρίτης-Σαραγώσης, Μαδρίτης-Αλικάντι και Μαδρίτης-Βαρκελώνης αποκατεστάθησαν. Εις την Βαρκελώνην επανελήφθη η κανονική κίνησις. Τα θέατρα και οι κινηματογράφοι λειτουργούν κανονικώς. […] Ο καταζητούμενος αρχηγός του επαναστατικού κινήματος Αθάνα συνελήφθη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT