90 Χρόνια πριν… 11-10-1934

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντικαταστάτης

Το πρόβλημα της διαδοχής του δεξιού τούτου διπλωμάτου ο οποίος εν διαστήματι μηνών μόλις επέτυχε να ανυψώση την διπλωματίαν της χώρας του εις ρυθμιστικήν των ευρωπαϊκών υποθέσεων, δεν θα είναι ευχερές. Ηδη συζητούνται τα ονόματα των κ.κ. Ερριό και Ταρντιέ. […] Παρ’ όλας τας αντιρρήσεις και τους δισταγμούς, ο κ. Ερριό φέρεται ως ο πιθανώτερος αντικαταστάτης του Λουί Μπαρτού.

Επ’ αόριστον

Αγγέλλεται εξ Αγκύρας ότι λόγω των τραγικών γεγονότων της Μασσαλίας η διάσκεψις του Συμβουλίου της Βαλκανικής Συνεννοήσεως, ορισθείσα διά τον τρέχοντα μήνα εις Αγκυραν, ανεβλήθη επ’ αόριστον.

Διαλυομένης

Ο κ. Βενιζέλος παρετήρησε ότι το κοινοβουλευτικόν καθεστώς κατελύθη και ότι εγκατεστάθη τυραννίς της κυβερνήσεως αφού ασυστόλως καταπατείται το οικογενειακόν άσυλον. Απαντών εις σχετικήν ερώτησιν είπεν ότι προς το παρόν ουδείς λόγος συντρέχει να αναχωρήση εντεύθεν [Χανιά]. Διαλυομένης όμως της Βουλής θα μεταβή εις Αθήνας, όπως συσκεφθή μετά των μελών του κόμματός του και των λοιπών αρχηγών διά την κατεύθυνσιν εις τον εκλογικόν αγώνα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT