90 Χρόνια πριν… 12-10-1934

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νευρικότης

Κατά νυκτερινάς δημοσιογραφικάς ειδήσεις εκ Βελιγραδίου, η νευρικότης εις τας γιουγκοσλαυϊκάς αρχάς εξακολουθεί να υφίσταται έντονος. Αι έρευναι διά την ανακάλυψιν στοιχείων επί της στυγεράς δολοφονίας του βασιλέως Αλεξάνδρου Α΄ συνεχίζονται δραστηρίως εις ευρυτάτην κλίμακα, στρέφονται δε κυρίως εναντίον όλων των υπόπτων οργανώσεων κομιτατζηδικών, κομμουνιστικών και κροατικών. Γενικώς η κατάστασις εις την Γιουγκοσλαυΐαν παρουσιάζει αυστηρότητα, ιδία εκ της πλήρους κυριαρχίας και επιβολής των στρατιωτικών αρχών.

Αγος

Εν αληθινόν άγος διά την πόλιν, το προ του Ευαγγελισμού κηπάριον, το οποίον είχε καταστή εστία πάσης βρωμερότητος εις την μεγαλυτέραν αθηναϊκήν λεωφόρον, πρόκειται ήδη, διευθετηθείσης κάθε διαφοράς, να ευπρεπισθή και πυκνούμενον εις δενδροφύτευσιν να παραδοθή ως νέος πνεύμων υγείας διά την πόλιν.

Εγκαίνια

Χθες την 10ην πρωϊνήν ετελέσθησαν τα εγκαίνια του τμήματος παροχής δανείων επί ενεχύρω τιμαλφών του Ενεχυροδανειστηρίου, παρισταμένου του υφυπουργού της Συγκοινωνίας κ. Κ. Τσαλδάρη, ανωτέρων υπαλλήλων του υπουργείου και πολλού κόσμου. Τα εγκαίνια περιωρίσθησαν εις την υπό του κ. υφυπουργού σύναψιν του πρώτου δανείου και εις την παρακολούθησιν υπ’ αυτού της διεξαγωγής της υπηρεσίας ενεχυριάσεων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT