90 χρόνια πριν… 13-10-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρθρογραφία Μεταξά

«Είναι άξιον πολλής προσοχής ότι ο πολιτικός ανήρ όστις υπήρξεν ο κυριώτερος παράγων της βαθυτάτης διαιρέσεως του πολιτικού κόσμου της χώρας φέρει υπό την κρίσιν της κοινής γνώμης το ζήτημα τούτο, και ζητεί να εξηγήση τας αιτίας και να ανεύρη τας ευθύνας. Εις πάσαν περίπτωσιν οι δυνάμενοι να του απαντήσουν, δεν θα επετρέπετο να σιωπήσωσι. Προ παντός όμως τώρα, οπότε, κατά την ιδίαν αυτού ομολογίαν, «ο τόπος ευρίσκεται και πάλιν εις τας παραμονάς εκρήξεως η οποία δεν αποκλείεται να υποδυθή την μορφήν αγριωτάτου εμφυλίου πολέμου». Και διά τούτο σπεύδομεν ημείς να του απαντήσωμεν».

Προβολή

Η ταινία, η οποία ελήφθη εν Μασσαλία και παριστά την σκηνήν της δολοφονίας του Βασιλέως Αλεξάνδρου και του Μπαρτού, προεβλήθη χθες εις ένα των κινηματογράφων των Παρισίων, παρά την απαγόρευσιν της αστυνομίας και οι ιδόντες αυτήν βεβαιούν πόσον ανεπαρκή ήσαν τα μέτρα, άτινα είχον ληφθή διά την ασφάλειαν του Βασιλέως Αλεξάνδρου.

Πρότασις

Η υποβληθείσα εις την Ιεραρχίαν πρότασις όπως το Κράτος μεριμνήση διά την υποχρεωτικήν διδασκαλίαν και εις κρατικά εκπαιδευτήρια μίας των ξένων γλωσσών προς αποτροπήν φοιτήσεως Ελληνοπαίδων εις τα καθολικά σχολεία, είνε αξία πολλής προσοχής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT