90 Χρόνια πριν… 16-10-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πουανκαρέ

Ο Ραϋμόνδος Πουανκαρέ, όστις είχεν αδιαθετήσει από της προχθές, απέθανε σήμερον (χθες) την πρωΐαν, περί ώραν 3.30 εις την εν Παρισίοις οικίαν του, εν ηλικία 74 ετών. […] Η ευθυκρισία, η οξυδέρκειά του και το θάρρος προεκάλουν τον θαυμασμόν όλων. Η ανιδιοτέλειά του ήτο παροιμιώδης. Κατά την διάρκειαν της προεδρίας του, απέστειλε εις φιλανθρωπικά ιδρύματα τα δώρα, τα οποία ελάμβανε και τα οποία νομίμως ηδύνατο να κρατήση.

Τάπητες

Χθες ήρχισεν ενώπιον του πενταμελούς Εφετείου η δίκη των εισαγωγέων και των εμπόρων ταπήτων, κατηγορουμένων επί λαθρεμπορία. Οι ανωτέρω εμφανιζόμενοι ως διεξάγοντες διαμετακομιστικόν εμπόριον εισήγον ατελώς ινδικούς και περσικούς τάπητας τους οποίους έδει να εξαγάγουν εις το εξωτερικόν. Οι τάπητες αυτοί, εφ’ όσον δεν προωρίζοντο διά την εγχώριον κατανάλωσιν, εξήγοντο επίσης ατελώς. Η σπείρα όμως αντί να εξαγάγη ινδικούς και περσικούς τάπητας αντ’ αυτών εξήγεν εγχωρίους τοιούτους διά τους οποίους πάλιν δεν κατέβαλλε φόρον εξαγωγής. Τοιουτοτρόπως ωφελείτο δύο φόρους, και τον εισαγωγικόν και τον εξαγωγικόν, ζημιώσασα το Δημόσιον περί τα 20 εκατομμύρια.

Επέκταση

Απεφασίσθη η διάθεσις ποσού 20 εκατ. δραχμών διά την επέκτασιν του δικτύου υδρεύσεως εις τους συνοικισμούς και τας στερουμένας ύδατος συνοικίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT