90 Χρόνια πριν… 17-10-1934

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φύρερ

Διά διατάγματος εκδοθέντος χθες, ο τίτλος του Φύρερ αποδίδεται αποκλειστικώς εις τον Χίτλερ. Μετά τη συγχώνευσιν των αξιωμάτων προέδρου και καγκελλαρίου, η ανάγκη των επταετών εκλογών παρέλκει, ώστε ο Χίτλερ θα διατηρήση αμφότερα τα αξιώματα ισοβίως. Κατ’ ουσίαν, ο Φύρερ όχι μόνον καθορίζει το πολιτικόν πρόγραμμα της χώρας αλλά και ηγείται του Κράτους από πάσης απόψεως.

Ηρεμία

Αγγέλλεται εκ Μαδρίτης ότι κατά πληροφορίας ιδιωτικής πηγής εκ Μπιλμπάο, εξακολουθεί να υφίσταται επαναστατική εστία εις Λαριγκάντα. Τρομοκρατούμενοι υπό των αεροπλάνων οι επαναστάται παραδίδονται ομαδικώς. Εις την λοιπήν Ισπανίαν επικρατεί ηρεμία.

Κάβα

Παρ’ όλους τους σοβαρωτάτους εσωτερικούς περισπασμούς που αντεμετώπισεν, η Ισπανική Κυβέρνησις είχε τον καιρόν να ασχοληθή και με την εκκαθάρισιν της περιουσίας του τέως βασιλέως Αλφόνσου. Και προέβη εις την διά πλειστηριασμού πώλησιν του περιεχομένου της κάβας των παλαιών ανακτόρων. Η πώλησις των εκλεκτών κρασιών απέφερε 200.000 πεσέτας, ήτοι 5.500 αγγλικάς λίρας. Εις τα ανάκτορα, κατ’ αυστηράν διαταγήν του Αλφόνσου, δεν εσερβίροντο παρά μόνον Ισπανικοί οίνοι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT