90 Χρόνια πριν… 20-10-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπιστοσύνη

Η ψήφος της Εθνοσυνελεύσεως ανενέωσε χθες διά μίαν έτι πενταετίαν την εμπιστοσύνην και την εκτίμησιν του Εθνους προς τον κ. Αλέξανδρον Ζαΐμην διά το Υπατον της Δημοκρατίας αξίωμα. Χαίρομεν, όχι μόνον διότι επί κεφαλής του Κράτους παραμένει ανήρ χρηστός, βαθείαν έχων των καθηκόντων του επίγνωσιν απέναντι της χώρας και δικαιούμενος ως εκ των μακροτάτων υπέρ του τόπου υπηρεσιών να προΐσταται της πολιτείας, αλλά και διότι διά της εκλογής του κ. Ζαΐμη τίθεται έστω και προς ώραν τέρμα εις την κομματικήν διαμάχην η οποία ηπείλει να ρίψη τον τόπον εις τας δεινάς περιπετείας του εμφυλίου πολέμου.

Απειλή

Τηλεγραφούν εκ Μαδρίτης ότι δεν ήρθη εισέτι η διαφωνία μεταξύ του Προέδρου και της Κυβερνήσεως διά την μη εκτέλεσιν της ποινής των εις θάνατον καταδικασθέντων επαναστατών. Ο κ. Θαμόρρα έχει κηρυχθή υπέρ της μετατροπής της ποινής εις ισόβια δεσμά, απειλών εν εναντία περιπτώσει να παραιτηθή ή να παύση την Κυβέρνησιν.

Έργα

Εντός του τρέχοντος μηνός, κατά τας γενομένας σχετικάς ανακοινώσεις, θα πραγματοποιηθή η έναρξις των αποξηραντικών έργων της πεδιάδος Λαρίσης και του Βοιωτικού Κηφισού. Πρόκειται περί εργασίας της οποίας τα αποτελέσματα θα καταστούν συντόμως έκδηλα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT