90 Χρόνια πριν… 23-10-1934

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόλεμος

Εις το Σικάγον ήρχισεν η δίκη του Σάμουελ Ινσαλλ, από τας πρώτας δε καταθέσεις εσχηματίσθη η εντύπωσις ότι η κατάρρευσις του Αμερικανού εκατομμυριούχου είχε συνέπεια οικονομικού πολέμου όστις είχε κηρυχθή μεταξύ αυτού και ενός άλλου ισχυρού συγκροτήματος.

Σύλληψη

Μια εξαιρετικώς σοβαρά είδησις ήρχισε να κυκλοφορή χθες. «Συνελήφθη ο Καραθανάσης!». […] Ο επί δέκα εξ μήνας καταζητούμενος [για τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του Ελ. Βενιζέλου στις 6 Ιουνίου 1933] και φυγοδικών εις τα όρη Καραθανάσης συνελήφθη. Η σύλληψις επραγματοποιήθη υπό μελών της «Δημοκρατικής Αμύνης», ανθρώπων της ακολουθίας του κ. Βενιζέλου, εν ενεργεία αστυνομικών.

Θουκυδίδης

Απελπισθείς περί του δυνατού της εκ νέου κακοποιήσεως της Ελλάδος, ο κ. Βενιζέλος εστράφη προς τον ατυχή Θουκυδίδην, παλαιόν γνώριμον κατά τας ημέρας της… εθελουσίας εξόδου του εκ της πολιτικής σκηνής. Καίτοι δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίαι περί της μεταφράσεως θεωρείται εν τούτοις βέβαιον ότι ο κ. Βενιζέλος θ’ αποδεικνύη επί τη βάσει των γνωστών εμβριθών επιχειρημάτων του ότι εάν υπάρχουν και εις την κλασσικήν εποχήν σφάλματα τινά αυτά οφείλονται εις την άρνησιν της Ελλάδος να εξέλθη της ουδετερότητος κατά το 1915.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT