90 Χρόνια πριν… 24-10-1934

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνθήκη

Σήμερον ήρχισαν εις το Λονδίνον αι ναυτικαί συνομιλίαι μεταξύ των αντιπροσώπων Αγγλίας, Ιαπωνίας και Ην. Πολιτειών. Πιστεύεται ότι αι ιαπωνικαί προτάσεις περιλαμβάνουν τα εξής: α) Βαθμιαίος αλλά και γενικός περιορισμός των εξοπλισμών, β) κατάργησις της συνθήκης της Ουασιγκτώνος κοινή συμφωνία όλων των Δυνάμεων. Αλλ’ αν η συμφωνία αύτη αποδειχθή αδύνατος, η Ιαπωνία θα προβή εις μονομερή καταγγελίαν της συνθήκης και γ) αντικατάστασις της συνθήκης της Ουασιγκτώνος.

Εφεύρεσις

Ο Κύπριος φοιτητής Γ. Δ. Κονιώτας μάς ανακοινοί ότι εφεύρε κινητήρα ακαθάρτου πετρελαίου εξωτερικής καύσεως λειτουργούντος επί εντελώς νέων θεωρητικών βάσεων. Ο εφευρέτης υπολογίζει την επερχομένην οικονομίαν εις 60%. Τα σχετικά σχέδια υπεβλήθησαν εις το υπουργείον Εθνικής Οικονομίας, το οποίον και απένειμεν εις τον νεαρόν εφευρέτην το προνόμιον αποκλειστικής εκμεταλλεύσεως των νέων κινητήρων.

Οικογενειακή υπόθεση

Ο Ζαν Πικάρ, αδελφός του ανελθόντος πρώτου εις την στρατόσφαιραν Βέλγου καθηγητού, μετά της συζύγου του επιβαίνοντες αεροστάτου απεγειώθησαν εκ Ντετρόϊτ της Αμερικής την 11.58΄. Μετά ταχείαν άνοδον προσεγειώθησαν εις δασώδη περιοχήν, ουχί μακράν της πόλεως Κάντιτς του Οχάϊο, ανελθόντες εις ύψος 16.000 μέτρων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT