90 Χρόνια πριν… 26-10-1934

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαθλο

Τηλεγραφούν εκ Μελβούρνης ότι το έπαθλον των 10.000 λιρών το οποίον εκέρδισαν οι Σκωτ και Μπλακ εις το αγώνισμα από Λονδίνου εις Μελβούρνην θα δοθή εις αυτούς αυτοπροσώπως υπό του Δουκός του Γκλόουσεστερ κατά την γενησομένην επίσημον διανομήν των επάθλων την 10η Νοεμβρίου. […] Πλην τούτου οι δύο αεροπόροι θα γίνουν από κοινού κύριοι του αεροπλάνου δι’ ου εξετέλεσαν την πτήσιν.

Διάβημα

Κατόπιν τηλεγραφικής εντολής της Κυβερνήσεως, ο εν Τιράνοις πρεσβευτής της Ελλάδος κ. Κ. Διαμαντόπουλος προέβη εις έντονον διάβημα παρά τη αλβανική κυβερνήσει διά το ανθελληνικόν συλλαλητήριον του Αργυροκάστρου και την επίθεσιν των διαδηλωτών κατά του εκεί ελληνικού προξενείου. Από μέρους της αλβανικής κυβερνήσεως κατεβλήθη προσπάθεια να μειωθή η σημασία του γεγονότος αλλ’ ο Ελλην πρεσβευτής επέμεινεν επί της ακριβείας των πληροφοριών διά το συλλαλητήριον και εζήτησε την παραδειγματικήν τιμωρίαν των πρωταιτίων της εναντίον του προξενείου μας επιθέσεως.

Διαμαρτυρία

Οι αποτυχόντες υποψήφιοι φοιτηταί εκλήθησαν πάλιν διά την 11ην π.μ. της σήμερον εις τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Εξ άλλου οι κηδεμόνες των αποτυχόντων συνελθόντες εις ιδίαν συγκέντρωσιν εξέδωκαν ψήφισμα διαμαρτυρίας διά την αυστηρότητα των καθηγητών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT