Οταν το Fοrbes «μπήκε» στο θησαυροφυλάκιο του θείου Σκρουτζ


Οταν το Fοrbes «μπήκε» στο θησαυροφυλάκιο του θείου Σκρουτζ


42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ας πούμε ότι η περιουσία του ανέρχεται στα έξι απιθανομμύρια, επτά φανταστικομμύρια, οκτώ πολυμυριαδομμύρια, εννέα δισεκατομμύρια, ένα εκατομμύριο, 23 δολάρια και 45 σεντς. Ή περίπου τόσο, ανάλογα με το ποια πηγή εμπιστευόμαστε. Για να γίνουν περισσότερο κατανοητά αυτά τα νούμερα, το Forbes προσπάθησε να υπολογίσει την περιουσία του Σκρουτζ Μακ Ντακ καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι σε σημερινά λεφτά το θησαυροφυλάκιό του θα έκρυβε 44,1 δισ. δολάρια.

Το ποσό αυτό τον τοποθετεί μέσα στη δεκάδα των πλουσιότερων ανθρώπων στη Γη, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ανταγωνιστικό ταμπεραμέντο του δεν θα ανεχόταν ότι ο Μπιλ Γκέιτς είναι σχεδόν δύο φορές πλουσιότερος. Σε άλλα δημοσιεύματα διαβάζουμε την προσπάθεια να υπολογιστεί το ακριβές μέγεθος του μεγάρου-θησαυροφυλακίου του Σκρουτζ (εκεί όπου κάνει τις βουτιές) και άρα το πόσα χρήματα χωράνε μέσα. Το αποτέλεσμα; 27 τρισεκατομμύρια. Οπως κι αν έχει, καθόλου άσχημα όταν ξεκινάς μόνο με μία δεκάρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT