Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: τουλαχιστον 1 ώρα και 10΄
- 3 κουβερτούρες (375 γρ.)
- 2 κούπες δημητριακά της αρεσκείας μας (όχι ίδια, παίρνουμε δύο ειδών και τα μοιράζουμε)
Διαδικασία
Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Αδειάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα σκεύος (ταψί, φόρμα, τάπερ) που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα.
Την απλώνουμε με μια σπάτουλα και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει (10 λεπτά). Θρυμματίζουμε όσο γίνεται τα δημητριακά και ρίχνουμε τα μισά στην επιφάνεια της μισής σοκολάτας και τα άλλα μισά στην υπόλοιπη σοκολάτα.
Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί (τουλάχιστον 1 ώρα) προτού τη σπάσουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Μυστικό
Για να έχουμε τη σοκολάτα σε μπάρες και όχι σε κομμάτια, την κόβουμε λίγο πριν στεγνώσει εντελώς.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr