Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 10΄
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2½ κούπες νερό
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κάψουλα βανίλιας (βανιλίνη)
- σπορέλαιο, για το τηγάνι
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μίξερ (ή με έναν αυγοδάρτη) όλα τα υλικά εκτός από το σπορέλαιο μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό. Αν είναι πολύ πηχτός, προσθέτουμε λίγο νεράκι. Τον σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τον αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε ελάχιστο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
Ρίχνουμε με μια κουτάλα τόση ποσότητα από τον χυλό όση χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού, περιστρέφοντάς το να πάει παντού.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε να είναι μεσαίας έντασης, και όταν ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε από την άλλη.
Μεταφέρουμε την κρέπα σε μια πιατέλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τον υπόλοιπο χυλό. Γεμίζουμε τις κρέπες με μαρμελάδα, μέλι, καρύδια, ταχίνι, σοκολάτα ή τις αφήνουμε σκέτες.
- Οι τέλειες κρέπες είναι λεπτές και χρυσαφένιες, οπότε αποφεύγουμε τα πολύ μικρά τηγάνια και δεν τις αφήνουμε να καψαλιστούν από τη μία πλευρά προτού τις αναποδογυρίσουμε
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr