Ο πελτές, το τσίλι και οι σταφίδες κάνουν τη διαφορά.
Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 30΄
- 1 μεγάλο λάχανο, χοντροκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι (ή όση μας αρέσει)
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
- 1 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το λάχανο και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, να μισομαλακώσει. Το στραγγίζουμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε την πιπεριά, το λάχανο, τον πελτέ, το ρύζι, τις σταφίδες και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε 600 ml ζεστό νερό, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να φουσκώσει.
Tι πίνουμε: Ένα δροσερό ροζέ της επιλογής μας.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr