Αφιέρωμα: Μαγειρεύουμε ξανά τα παραδοσιακά ζυμαρικά
Σιουφιχτά με αγκινάρες και αυγά μάτια σε στάκα και φλωμάρια με λαχανικά, γαρίδες και σόγια. Ελληνικά ζυμαρικά σε σύγχρονες εκτελέσεις.
![Στον Γαστρονόμο Μαΐου-1](http://www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201905/7849/editor/zimarika.jpg)
Εποχής
Γνωρίζουμε τα μακεδονίτικα σπαράγγια ετοιμάζοντας μεταξύ άλλων βελουτέ με αβοκάντο και ένα εξαίσιο λαδολέμονο με κουκουνάρια για τις γαρίδες μας.
![Στον Γαστρονόμο Μαΐου-2](http://www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201905/7849/editor/epoxis.jpg)
Ρουστίκ νοστιμιά
Ο σεφ Αστέριος Κουστούδης ετοίμασε τραχανά τηγανητό με μανιάτικο σύγλινο, πιπεριές, φέτα και αυγό ανανεώνοντας την ελληνική κουζίνα με την «χωριάτικη» καρμπονάρα.
![Στον Γαστρονόμο Μαΐου-3](http://www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201905/7849/editor/tiganitos_traxanas_me_sygklino.jpg)
Γαρίδες x4 από τον Λευτέρη Λαζάρου
Σοτέ με κρέμα ψητής σελινόριζας ή αχνιστές και κρασάτες ή ψητές ή λεμονάτες. Ο σεφ ετοίμασε τέσσερις απίθανες εκδοχές και μας είπε και πέντε μυστικά.
![Στον Γαστρονόμο Μαΐου-4](http://www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201905/7849/editor/garides_lazarou.jpg)
Κυπριακές ραβιόλες
Είναι γεμιστές με χαλούμι, αυγό και δυόσμο και βράζουν σε σπιτικό ζωμό κότας. Έτσι τις ετοιμάζει και ο Χριστόφορος Πέσκιας. Δύσκολο φαγητό, όμως με νοστιμιά ανεπανάληπτη!
![Στον Γαστρονόμο Μαΐου-5](http://www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201905/7849/editor/klasika_ravioles.jpg)
Συνταγές για το καθημερινό τραπέζι
Απαιτούν ελάχιστο κόπο και χωρίς πολλά κατσαρολικά. Ψάρια, ζυμαρικά, κρέας, όσπρια και λαχανικά, όλα στο εβδομαδιαίο διατροφικό μας πρόγραμμα.
![Στον Γαστρονόμο Μαΐου-6](http://www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201905/7849/editor/kathimerina_soupies_krasates_sardeles_me_myrodika.jpg)
Σαλάτες θαλασσινών
Χταπόδι, καλαμάρι και γαρίδες πρωταγωνιστούν σε τρία εξαιρετικά σαλατογεύματα με σπαράγγια, πατάτες και πρασινάδες.
![Στον Γαστρονόμο Μαΐου-7](http://www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201905/7849/editor/salates.jpg)
Τηγανίτες για πρωινό
Με αφορμή το Dutch baby, τηγανίτα που ψήνεται στον φούρνο, η Νένα Ισμυρνόγλου φτιάχνει τις δικές τις γλυκές και αλμυρές χορταστικές τηγανίτες που συνθέτουν ένα απολαυστικό πρωινό.
![Στον Γαστρονόμο Μαΐου-8](http://www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201905/7849/editor/proino.jpg)
Ψωμί που κλέβει τις εντυπώσεις
Περίτεχνο σχήμα μεν αλλά εύκολη παρασκευή και προετοιμασία. Το ψωμί είναι αρωματισμένο με μάραθο που δίνει φίνα γεύση στο ευφάνταστο καρβέλι.
![Στον Γαστρονόμο Μαΐου-9](http://www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201905/7849/editor/psomi_me_dyosmo_.jpg)
Φουλ στη… φράουλα!
Τώρα που είναι στα καλύτερά τους, ζουμερές, ολόγλυκες και αρωματικές, θα τις αξιοποιήσουμε σε έξι εύκολα και ισορροπημένα γλυκά, από κέικ και μπάρες μέχρι μάρτσιπαν.
![Στον Γαστρονόμο Μαΐου-10](http://www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201905/7849/editor/zaxaroplasteio.jpg)
Κυκλοφορεί με την Καθημερινή της Κυριακής στις 12/05!