Σαλάτα ψητών λαχανικών με χούμους

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Μερίδες: 4 / Προετοιμασία: 15΄

Υλικά

  • λίγο λάδι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες στη μέση
  • 2 μικρά κολοκύθια, σε λεπτές φέτες
  • 2 μικρές μελιτζάνες, σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. χούμους από βάζο (κρέμα ρεβιθιού με ταχίνι)
  • ο χυμός και το ξύσμα από 1-2 λεμόνια
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κ.γ. σουμάκ (αν βρούμε)
  • λίγη ρόκα

Διαδικασία

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και τα ψήνουμε στο γκριλ για 5-6 λεπτά ή σε σχαροτήγανο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Απλώνουμε το χούμους σε πιατέλα. Ανακατεύουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού με το σκόρδο και περιχύνουμε τα λαχανικά.

Τα ανακατεύουμε καλά και τα απλώνουμε πάνω από το χούμους.

Τα πασπαλίζουμε με το σουμάκ και τη ρόκα και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT