Κοτόπουλο φιλέτο ψημένο σαν πίτσα!

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: 4 / Προετοιμασία: 20΄ / Χρόνος: 30΄

Η ιδέα της σεφ είναι απλή και συναρπαστική: δίνει στο κοτόπουλο τον ρόλο της ζύμης πίτσας και πάνω του στρώνει τα άλλα υλικά!

 

Υλικά

  • 400 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
  • 1/4 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 4 λεπτές φέτες κασέρι
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα, σε λεπτές φέτες
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού ή 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουμε σε μπολ τις ντομάτες, την κάππαρη, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και 2 κουτ. σούπας νερό.

Τακτοποιούμε τα φιλέτα στη σειρά σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι, λαδωμένο. Τα αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε πάνω τους τα τυριά και το μπέικον.

Περιχύνουμε με το μείγμα ντομάτας και το υπόλοιπο λάδι, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να μελώσει λίγο η σάλτσα. Ξεφουρνίζουμε το φαγητό, σκορπίζουμε τον βασιλικό και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας ένα Ξινόμαυρο.

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT