Προετοιμασία: 10΄, Ψήσιμο: 15΄
Υλικά (για περίπου 140 γρ.)
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 1/2 κουτ. γλυκού κακάο
- 1 αυγό μικρό
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 1 κάψουλα βανίλιας
- 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/8 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
- 1/4 κούπας σταγόνες σοκολάτας
Διαδικασία
Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το αυγό, το αλάτι, τη βανίλια, το αλεύρι και τη σόδα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στο τέλος, ενσωματώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά. Πλάθουμε τη ζύμη σχηματίζοντας ένα μεγάλο μπισκότο.
Το βάζουμε στη λαμαρίνα και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
- Αν το αυγό δεν είναι μικρό, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές αλεύρι ώστε η ζύμη να μην βγει πολύ υδαρής και να μπορέσουμε να τη διαχειριστούμε
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr