Σαλάτα με κουσκούς και σταφίδες

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 5΄, Μαγείρεμα: 10΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 400 γρ. κουσκούς ψιλό (το ζυμαρικό)
  • 4 κουτ. γλυκού σταφίδες
  • 2 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών ρας ελ χανούτ (σε μπαχαράδικα· ή σπιτικό*)
  • 1 ξινόμηλο μεγάλο, ψιλοκομμένο, ραντισμένο με 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού ανθός αλατιού

Διαδικασία

Σε άφθονο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το αλάτι, το μείγμα μπαχαρικών και το κουσκούς και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναφέρεται στις οδηγίες.

Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

*Σπιτικό «ρας ελ χανούτ»: Ανακατεύουμε 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο κοπανισμένο, 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη, 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη, 1/2 κουτ. γλυκού σπόρους καρδάμωμου κοπανισμένους και 1/2 κουτ. σούπας πιπέρι.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT