Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄ Μαγείρεμα: 30΄
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 1 κιλό χωριάτικα λουκάνικα
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1 σκελίδες σκόρδου, λιωμένη (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)
- 1 μέτριο φινόκιο (μαραθόριζα), καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 κονσέρβα (400 γρ.) τοματάκια ολόκληρα, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
- το ξύσμα από 2 μικρά πορτοκάλια, ακέρωτα
- 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Mε ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβουμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο και το τσίλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το ξύσμα, την κανέλα, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε ζεστά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα λουκάνικου, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Τι πίνουμε
Ενα ζωηρό, φρουτώδες και δυναμικό Αγιωργίτικο.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr