Γιουβέτσι με μύδια και κουσκούς

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 50΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 500 γρ. μύδια ψίχα, κατεψυγμένα
  • 350 γρ. κουσκούς χοντρό
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
  • 200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
  • 2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 80 ml ούζο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι καγιέν

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.

Το αδειάζουμε σε πήλινο σκεύος ή σε ταψί φούρνου, προσθέτουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, τη μισή ποσότητα ούζου και το κουσκούς.

Ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό όσο να καλύψει τα υλικά. Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μύδια και το υπόλοιπο ούζο, ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT