Αυτή την Κυριακή στον Γαστρονόμο: Μαγειρεύοντας στην Ομόνοια

Αυτή την Κυριακή στον Γαστρονόμο: Μαγειρεύοντας στην Ομόνοια

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχει δικό της χαρακτήρα η κουζίνα της πλατείας, είναι αστική και λαϊκή μαζί, έχει κάτι για όλους. Όλοι βρίσκουν καταφύγιο στα μαγαζιά της, ιστορικά στέκια τα περισσότερα, με πολλούς χρόνους στην πλάτη τους, μισό αιώνα και βάλε να ταΐζουν, να καλοδέχονται, να χορταίνουν. Σε αυτά τα στέκια φάγαμε κι εμείς, αποτυπώνοντας γεύσεις, ξεσηκώνοντας συνταγές, τις πιο εμβληματικές.

Το μοσχαράκι νουά του Αθήναιον, το ίδιο που φτιάχνουν εδώ και πέντε δεκαετίες. Τις κροκέτες του Αθηναϊκόν, που δεν λείπουν από κανένα τραπέζι. Το τσιγαριαστό κατσικάκι του μεζεδοπωλείου Κρήτη στη στοά της Κάνιγγος. Την καλοχυλωμένη κοτόσουπα στην Ήπειρο, το στέκι των ξενύχτηδων στην Αγορά. Τους τρύπιους λουκουμάδες του Κρίνου στην Αιόλου, το ζεστό ρυζόγαλο της Στάνης. Κάθε συνταγή και μία ιστορία, μια χρονομηχανή που ενώνει το τώρα της Ομόνοιας με το χθες.

Αυτή την Κυριακή στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί με την Καθημερινή.

Αυτή την Κυριακή στον Γαστρονόμο: Μαγειρεύοντας στην Ομόνοια-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT