PotPan: Μια κορυφαία ελληνική εταιρεία έτοιμων γευμάτων επέλεξε ο ΔΟΜ για τη σίτιση προσφύγων

PotPan: Μια κορυφαία ελληνική εταιρεία έτοιμων γευμάτων επέλεξε ο ΔΟΜ για τη σίτιση προσφύγων

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H PotPan, ιδρύθηκε το 2001 και έως σήμερα αποτελεί την κορυφαία επιλογή για έτοιμα γεύματα ποιότητας. H επιτυχημένη συνταγή βασίζεται στην παραδοσιακή κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή με αποτέλεσμα να έχει εντάξει στο πορτφόλιο των πελατών της  επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό από ιδιαίτερα απαιτητικούς κλάδους, όπως ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια, σούπερ μάρκετ, επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, σχολεία, μονάδες υγείας και χώρους αυξημένης κοινωνικής φροντίδας.

Η ομάδα της PotPan δημιουργεί έτοιμα γεύματα με μεράκι και φροντίδα σπιτικού φαγητού, επιλέγει προϊόντα τοπικών παραγωγών και χρησιμοποιεί φρέσκα και αγνά υλικά. Συνεργάζεται με καταξιωμένους σεφ, παρέχει συνεχή εκπαίδευση στους ανθρώπους της και δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εξέλιξή τους μέσα στην εταιρεία με σκοπό την εξειδίκευση τους στην προετοιμασία, παραγωγή, συσκευασία και διανομή ποιοτικού φαγητού.

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με τις πιο υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας. Λειτουργεί σε χώρο 3.160 τ.μ. με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και η ημερήσια παραγωγή της αγγίζει τα 40.000 έτοιμα γεύματα υψηλής ποιότητας. Κάθε χρόνο η  PotPan προσφέρει περισσότερες από 6 εκατομμύρια μερίδες μαγειρεμένου φαγητού, με συνεχόμενη αύξηση παραγωγής.

Για το οικονομικό έτος του  2020 η εταιρεία δεν θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις των οικονομικών αποτελεσμάτων της, καθώς η δραστηριότητα της δεν φαίνεται να επηρεάζεται από την πρόσφατη υγειονομική κρίση. Σταθερά όπως την τελευταία 5ετία, αναμένει και για το 2020 διψήφια αύξηση του κύκλου εργασιών της που θα ξεπεράσει φέτος τα 20 εκ ευρώ, με το EbItda να διαμορφώνεται στα 2 εκ ευρώ.

PotPan: Μια κορυφαία ελληνική εταιρεία έτοιμων γευμάτων επέλεξε ο ΔΟΜ για τη σίτιση προσφύγων-1

Παράλληλα με την ανάπτυξη της επιχείρησης, η PotPan προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη σε κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς φορείς που έχουν ανάγκη.

Η επιτυχημένη πορεία της στο χώρο των έτοιμων γευμάτων, έχει δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με αρκετούς κλάδους και κυρίως με τον ξενοδοχειακό, καθώς η σωστή σχέση ποιότητας – τιμής βοηθά τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας εξοικονομώντας κόστος.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι  η εταιρεία έχει προβεί σε μια σειρά μέτρων που εφαρμόζονται σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας με σκοπό τη μείωση του ρυθμού εξάπλωσης του Covid19 αλλά και τη διασφάλιση των παρεχόμενων γευμάτων. Στα γραφεία υπάρχει ιατρός διαθέσιμος για την άμεση διάγνωση πιθανών συμπτωμάτων με τη λήψη άμεσης δράσης, ειδική ομάδα δράσης για τον ιό και τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης για όλη την ομάδα των εργαζομένων της PotPan.

Για κάθε παραγγελία που προετοιμάζεται από την εταιρεία οι συνεργάτες φορούν ειδικά γάντια και τη συσκευάζουν σε χώρο που απολυμαίνεται συστηματικά ενώ οι οδηγοί εξοπλισμένοι με όλα τα μέσα προστασίας για τη διασφάλιση του τελικού προϊόντος. Όλοι οι χώροι απολυμαίνονται προληπτικά ενώ τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, όπως αυτοί ορίζονται κι ανανεώνονται από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας – Παράδοση χωρίς επαφή.

PotPan: Μια κορυφαία ελληνική εταιρεία έτοιμων γευμάτων επέλεξε ο ΔΟΜ για τη σίτιση προσφύγων-2

Για αυτό και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) – IOM International Organization for Migration με έδρα την Λωζάνη, επέλεξε την PotPan να αναλάβει τη σίτιση προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις δομές που διαχειρίζεται στην  κεντρική και νότια Ελλάδα καθώς και στην περιφέρεια Αττικής.

Στον διαγωνισμό που προκύρηξε ο ΔΟΜ τον Νοέμβριο για το σύνολο των δομών του, μέσα από τις μεγαλύτερες εταιρείες έτοιμων γευμάτων, η κοινοπραξία με επικεφαλής την PotPan εξασφάλισε μονοετές συμβόλαιο για τη σίτιση προσφύγων και μεταναστών στις δύο μεγαλύτερες περιοχές της χώρας. 

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1951 και ξεκίνησε τη λειτουργία του ως Διακυβερνητική Επιτροπή για τη Μετανάστευση στην Ευρώπη (ΔΕΜΕ). Σήμερα, 67 χρόνια μετά, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αποτελεί τον κορυφαίο στον κόσμο διακυβερνητικό οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για τη μετανάστευση. Ως ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού, ο ΔΟΜ Ελλάδας έχει μακρά ιστορία στενής συνεργασίας με την Ελληνική Κυβέρνηση και την κοινωνία των πολιτών.

 Οι τομείς και οι δράσεις του ΔΟΜ Ελλάδας σχετίζονται με τη βοήθεια και υποστήριξη μεταναστών και προσφύγων όπως και με την αντιμετώπιση των αυξανόμενων λειτουργικών προκλήσεων για την διαχείριση της μετανάστευσης, την κατανόηση των θεμάτων που την προκαλούν, εθελούσιες επιστροφές και επανένταξη, μετεγκατάσταση σε άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βέβαια τον συντονισμό ανοικτών δομών φιλοξενίας,  τη δημιουργία ασφαλών ζωνών για ασυνόδευτους ανήλικους, την εκπαίδευση παιδιών προσφύγων και μεταναστών κ.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT