Τώρα που μένουμε σπίτι οι νηστίσιμες συνταγές δεν είναι μόνο μέρος μιας θρησκευτικής διαδικασίας ή καταφύγιο για όσους είναι χορτοφάγοι. Πολύτιμα τρόφιμα, όπως όσπρια, λαχανικά και χορταρικά αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές βαθιά νόστιμων φαγητών. Τώρα που μένουμε σπίτι, είναι ευκαιρία να εξερευνήσουμε τις καλύτερες συνταγές των σεφ του Γαστρονόμου χωρίς κρέας και τυροκομικά. Ανάμεσά τους παραλλαγές νηστίσιμες σε μπέργκερ και πίτσες, παραδοσιακά και πρωτότυπα λαδερά και ιδέες από την αγιορείτικη μαγειρική.
Ποια είναι τα οφέλη, πως δε θα μας λείψει τίποτα και τι να κάνουμε για να μην πάρουμε κιλά.
Μπέργκερ με φασόλια, μανιτάρια και μαγιονέζα χωρίς αυγό
Fideuà (παέγια με φιδέ, γαρίδες και μύδια)
Λαχανόρυζο κοκκινιστό και ελαφρώς λεμονάτο
Γιουβέτσι με καλαμαράκια και πιπεριές Φλωρίνης
Γαρίδες φουρνιστές με δεντρολίβανο και κρεμμύδια
Πράσα γιαχνί με μανιτάρια και πατάτες
Σε αυτό το πεντανόστιμο ριζότο δεν θα προσθέσουμε στο τέλος την τριμμένη παρμεζάνα αφού νηστεύουμε…
Αγιορείτικα μαγειρέματα για τη Μεγάλη Εβδομάδα