Μπορεί να έχουν μεγάλη διατηρησιμότητα, αλλά όσο πιο φρέσκα μαγειρέψουμε τα όσπρια, τόσο καλύτερα. Ευκαιρία τώρα που μένουμε σπίτι, να αδειάσουμε τα ντουλάπια μας, χρησιμοποιώντας τα όσπρια σε δημιουργικές συνταγές από τους σεφ του Γαστρονόμου.
Το μυστικό για βραστερά και νόστιμα όσπρια είναι το σιγανό μαγείρεμα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά, ώστε να μην εξατμίζεται γρήγορα το νερό. Τα μικρά άσπρα φασόλια και τα μαυρομάτικα είναι από τα όσπρια που βράζουν σχετικά εύκολα και γρήγορα. Άλλα 10 μυστικά για το μαγείρεμα των οσπρίων εδώ
Και αν ξεχάσαμε να μουλιάσουμε τα όσπρια;
Βάλτε τα με άφθονο νερό μέσα στην κατσαρόλα, αφήστε τα να πάρουν μία βράση, σβήστε το μάτι και αφήστε τα πάνω στη φωτιά για 1 ώρα. Στη συνέχεια σουρώστε τα και μαγειρέψτε τα κανονικά.
Οι καλύτερες δημιουργικές συνταγές με όσπρια
ΦΑΣΟΛΙΑ
Γίγαντες κρασάτοι με ντομάτα και δεντρολίβανο
Γίγαντες με κόλιανδρο και λιαστές τομάτες
Φασολάδα με μαυρομάτικα, δεντρολίβανο και ξύσμα πορτοκαλιού
Κόκκινη φασολάδα με λεμόνι και ξύσμα πορτοκαλιού
Λόμπες (ξερά φασόλια χάντρες) στιφάδο
Φασολάδα με μαυρομάτικα, ντομάτα του κουτιού, δυόσμο και λουκάνικο
ΡΕΒΙΘΙΑ
Ρεβιθάδα φούρνου με κρέμα φέτας
Ρεβίθια λεμονάτα σε «ζωμό» δεντρολίβανου
ΦΑΚΕΣ
Φακές με μανιτάρια, πελτέ και πάπρικα
Οι τέλειες φακές μαγειρεύονται με πράσο και μήλο!