Πικάντικο, κρασάτο, στιφάδο ή με κοφτό μακαρονάκι, όπως και να μαγειρευτεί, το χταπόδι είναι ένας αγαπημένος μεζές. Μαθαίνουμε τα μυστικά για το μαγείρεμά του και αντλούμε έμπνευση από τις καλύτερες συνταγές του Γαστρονόμου.
Πώς διαλέγουμε χταπόδι;
Βεντούζες, πλοκάμια, χρώμα: να πως θα καταλάβουμε το φρέσκο χταπόδι. Δείτε τις συμβουλές εδώ.
Στις ελληνικές θάλασσες «κολυμπούν» γύρω στα 9 διαφορετικά είδη χταποδιού, που ξεχωρίζουν από μικρές λεπτομέρειες στην εμφάνισή τους. Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ για τα χταπόδια της Λήμνου
Οι καλύτερες συνταγές για χταπόδι
Ριζότο με χταπόδι και ξερά μανιτάρια
Χταπόδι με λιαστές ντομάτες και κάππαρη από την Τήνο
Χταπόδι ψητό στη γάστρα από την Κάσο
Χταπόδι ψητό με σάλτσα μάραθου
Χταπόδι ψητό στο φούρνο και σάλτσα από το ζουμί του
«Σπανιόλικο» χταπόδι με πατάτες και πάπρικα
Φαρφάλες με χταπόδι και παντζαρόφυλλα