Εύκολο / Μερίδες: 1 πίτσα / Προετοιμασία: 20' / Χρόνος: 15'
- 1 σπιτική βάση για πίτσα διαμέτρου 30 εκατοστών ή έτοιμη νωπή που βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ
- 1-2 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
- 190 ml σάλτσα ντομάτας
- 1 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 60 γρ. μοτσαρέλα, ψιλοκομμένη
- 30 γρ. προσούτο σε λεπτές φέτες, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 3 κομμένα φύλλα βασιλικού
- 4 μικρές καρδιές αγκινάρας, διατηρημένες σε λάδι, στραγγισμένες και κομμένες σε τέταρτα
- 4 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240° C (σκάλα 9 στο γκάζι). Πασπαλίζουμε ένα ρηχό ταψί με το καλαμποκάλευρο και απλώνουμε τη βάση για πίτσα. Καλύπτουμε την επιφάνεια με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Χωρίζουμε την πίτσα, νοητά, σε τέταρτα και απλώνουμε διάσπαρτη τη μοτσαρέλα πάνω στα δύο απέναντι τέταρτα. Απλώνουμε τα κομμάτια προσούτο πάνω από ένα από αυτά και τις φέτες ντομάτας πάνω στο άλλο.
Αλατίζουμε ελαφρώς την ντομάτα και πασπαλίζουμε από πάνω τον βασιλικό. Τοποθετούμε τις αγκινάρες στο τρίτο τέταρτο και στη συνέχεια τα μανιτάρια στο τελευταίο τέταρτο. Πασπαλίζουμε με ρίγανη αυτά τα δύο τμήματα.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο την πίτσα και την ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει και να φουσκώσει.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr