Ο Νίκος Κωστιδάκης ετοιμάζει πόριτζ με ταχίνι και φρέσκα φρούτα

Ο Νίκος Κωστιδάκης ετοιμάζει πόριτζ με ταχίνι και φρέσκα φρούτα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Μερίδες: για 1 μερίδα / Προετοιμασία: 5´ / Χρόνος: 10´

Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο Ο Νίκος Κωστιδάκης ετοιμάζει πόριτζ με ταχίνι και φρέσκα φρούτα.

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης
  • 250 γρ. γάλα αμυγδάλου ή πλήρες αγελαδινό γάλα ή γάλα καρύδας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ταχίνι
  • 1/2 μπανάνα
  • 3 φράουλες
  • 4-5 φουντούκια καβουρδισμένα
  • 30 γρ. σοκολάτα υγείας

Διαδικασία

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με τη βρώμη, τη ζάχαρη και το γάλα σε μέτρια φωτιά. Αφού πάρουν βράση, μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει η βρώμη το γάλα, και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το ταχίνι, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ. Τακτοποιούμε τα φρούτα και τα φουντούκια πάνω από το πόριτζ. Με έναν τρίφτη τρίβουμε τη σοκολάτα από πάνω και σερβίρουμε.

Τρώγεται ζεστό, αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου και κρύο – μπορούμε να προετοιμάσουμε το πόριτζ από την προηγούμενη μέρα και να το αναμείξουμε με τα υπόλοιπα υλικά το πρωί.

Tips: Αν θέλουμε τον χυλό μας πιο σφιχτό προσθέτουμε λιγότερο γάλα, κι αν τον θέλουμε πιο κρεμώδη και αραιό τότε μειώνουμε τη βρώμη. Αυτή η συνταγή σηκώνει πολλές παραλλαγές. Κι όχι μόνο στο γάλα, αλλά και στα φρούτα, στους ξηρούς καρπούς, κι επίσης μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στο πόριτζ πραλίνα φουντουκιού, σταφίδες, μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σπόρους τσία, ή ακόμα και μυρωδικά όπως φρέσκο δυόσμο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT