Ο Γαστρονόμος Αυγούστου είναι αφιερωμένος στον απόλυτο μεζέ του καλοκαιριού! Κεφτέδες όλων των ειδών σε 32 συνταγές από τους καλύτερους Έλληνες σεφ: με κρέας, με κοτόπουλο, με λαχανικά και χόρτα, με όσπρια, με τυριά, με ψαρικά.
Συνταγές που θα φτιάχνουμε ξανά και ξανά: Από τους κλασικούς μοσχαρίσιους κεφτέδες με δυόσμο (στην καλύτερη εκδοχή τους) και τους μυκονιάτικους χοιροσφαΐσιους μέχρι χταποδοκεφτέδες ουζάτους και μπακαλιαροκεφτέδες.
Και από κολοκυθοκεφτέδες μυρωδάτους με ντομάτα, φαλάφελ και σαντορινιούς ντοματοκεφτέδες μέχρι αξιώτικους πατατοκεφτέδες και κοκκινιστά κεφτεδάκια «μακάλο» από τη Φλώρινα.
AKOMΗ:
Λιχουδιές με σύκο: το απόλυτο φρούτο των διακοπών σε μαρμελάδα, λικέρ, γλυκό του κουταλιού και απίθανες αλμυρές εκπλήξεις: με μαστέλο σαγανάκι, με προσούτο μέσα σε φωλιές από κανταΐφι, σε τηγανίτες με φέτα και μέλι.
Δροσερά αμυγδαλογλυκά διά χειρός Στέλιου Παρλιάρου. Από τούρτα μπαβαρουάζ αμυγδάλου μέχρι μπακλαβά με αμύγδαλο και αμυγδαλόπιτα χωρίς λιπαρή ουσία.
+ Οι 100 αγαπημένες μας ταβέρνες για τις διακοπές αλλά και για κοντινές αποδράσεις: Φαγητά που έχουμε δοκιμάσει ξανά και ξανά, τραπέζια που αναπολούμε, μαγαζιά στα οποία επιστρέφουμε περισσότερες από μία φορές στις διακοπές μας και σε σύντομες αποδράσεις, σε νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Θα τις βρείτε ανά τοποθεσία, αλφαβητικά.
Ο Γαστρονόμος Αυγούστου κυκλοφορεί σήμερα με την Καθημερινή