Γαστρονόμος: Μυρωδάτη και πανεύκολη μακαρονάδα

Γαστρονόμος: Μυρωδάτη και πανεύκολη μακαρονάδα

Συνταγή του Χριστόφορου Πέσκια για πένες με ντοματίνια, με απλά υλικά και υπέροχη γεύση

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μυρωδάτη και πανεύκολη μακαρονάδα, με απλά υλικά και υπέροχη γεύση.

Φωτογραφίες: Θεοδόσης Γεωργιάδης 

Υλικά για 4 – 6 μερίδες

  • 500 γρ. Πένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 600 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 15 γρ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. 
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και βράζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  4. Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τις πένες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τη φέτα, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Προσθέτουμε τον βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Χρόνοι
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτα

Τι πίνουμε: Ένα Ξινόμαυρο ή μια Νεμέα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT