Μυρωδάτη και πανεύκολη μακαρονάδα, με απλά υλικά και υπέροχη γεύση.
Φωτογραφίες: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Υλικά για 4 – 6 μερίδες
- 500 γρ. Πένες
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 600 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 15 γρ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό.
- Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και βράζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τις πένες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν.
- Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τη φέτα, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Χρόνοι
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτα
Τι πίνουμε: Ένα Ξινόμαυρο ή μια Νεμέα.