Γαστρονόμος – συνταγή: Γαύρος μαρινάτος με σταφύλια

Γαστρονόμος – συνταγή: Γαύρος μαρινάτος με σταφύλια

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λαχταριστός μεζές με ασυνήθιστο συνδυασμό υλικών.
 
Φωτογραφίες – Food styling: Αμαρυλλίς Τσέγκου

  • 40′ προετοιμασία
  • 2 ώρες αναμονή

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 300 γρ. φιλέτα γαύρου (αν τον φιλετάρουμε μόνοι μας, προμηθευόμαστε 500 γρ. ακαθάριστο γαύρο)
  • περίπου 500 γρ. θαλασσινό αλάτι χοντρό
  • O χυμός και το ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 4 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 3 κλωνάρια κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 11⁄2 κούπα ρώγες σταφυλιού της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη, ή λίγες νιφάδες καυτερού μπούκοβου

Διαβάστε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT