Λαχταριστός μεζές με ασυνήθιστο συνδυασμό υλικών.
Φωτογραφίες – Food styling: Αμαρυλλίς Τσέγκου
- 40′ προετοιμασία
- 2 ώρες αναμονή
Υλικά
Μερίδες: 6
- 300 γρ. φιλέτα γαύρου (αν τον φιλετάρουμε μόνοι μας, προμηθευόμαστε 500 γρ. ακαθάριστο γαύρο)
- περίπου 500 γρ. θαλασσινό αλάτι χοντρό
- O χυμός και το ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 4 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 3 κλωνάρια κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 11⁄2 κούπα ρώγες σταφυλιού της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1/2 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη, ή λίγες νιφάδες καυτερού μπούκοβου
Διαβάστε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr