Το 1923, ο Μικρασιάτης ζαχαροπλάστης Μηνάς Κασιμάτης ήρθε στην Ελλάδα από τη Σμύρνη και αγόρασε το κομψό διώροφο νεοκλασικό στην πιο εμπορική οδό της Αθήνας, την οδό Αιόλου.
Στο κτίριο στεγαζόταν από το 1855 το πρώτο φαρμακείο της πρωτεύουσας, του Σταμάτη Κρίνου, εξ ου και ο Κασιμάτης έδωσε το όνομα «Κρίνος» στο ζαχαροπλαστείο του, στο οποίο οι Αθηναίοι γνώρισαν πολλά γλυκά άγνωστα μέχρι τότε.
Ουρές σχημάτιζε ο κόσμος για να προμηθευτεί τις σμυρναίικες βασιλόπιτες, τα αρωματικά τσουρέκια, τα κουλούρια, τα περίφημα κατημέρια, σιροπιαστά γλυκά ταψιού και, φυσικά, λουκουμάδες.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gastronomos.gr