Ιτς πιλάφ με συκωτάκια

Πολίτικο ιτς πιλάφ με συκωτάκια, κουκουνάρι και σταφίδες μουλιασμένες σε μπράντι, ένα γευστικό πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από το γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο

17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ίτς» είναι τουρκικό πρόθεμα και σημαίνει «μέσα», απόδειξη ότι το φαγητό φτιαχνόταν με εντόσθια, τα «εντός» μέρη ενός ζώου. Πολλά σπίτια στη Σμύρνη είχαν κότες και έτσι πρόσβαση σε συκωτάκια. «Η μητέρα μου ετοίμαζε το φαγητό και με συκωτάκια από αρνί ή κατσίκι και πάντα με βούτυρο γάλακτος, για να μοσχομυρίζει», θυμάται η κ. Μουζάκη.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT