Οι πιο νόστιμες πατάτες για το πασχαλινό τραπέζι

Οι πιο νόστιμες πατάτες για το πασχαλινό τραπέζι

Πατάτες ναι, αλλά τι πατάτες; Ο οβελίας (όπως και το αρνί και το κατσίκι στο φούρνο) τις θέλει απαραίτητα στο πλάι του, οι… κυρίες του κυρίου, όμως, έχουν πολλά πρόσωπα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πασχαλινό αρνί ή κατσίκι χωρίς πατάτες δεν γίνεται. Το κρέας με πατάτες, άλλωστε, είναι από αυτά τα στοργικά, καθησυχαστικά φαγητά του οικογενειακού τραπεζιού, της μικρής ή μεγαλύτερης γιορτής. Αλλά τι πατάτες; Ο νόστιμος κόνδυλος που στη χώρα μας καλλιεργείται όλο το χρόνο -στην Ελλάδα έχουμε αρκετούς πατατότοπους, που απλώνονται από το βορρά μέχρι το νότο- μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους. Με μυρωδικά, μπαχαρικά, ζωμούς, νοστιμάδες κάθε λογής. Διαλέξτε ανάλογα με τα γούστα και τη διάθεσή σας κι αν είστε λίγο παραπάνω πατατόφιλοι ή περιμένετε αρκετούς καλεσμένους, φτιάξτε δύο εκδοχές. Ποτέ δεν είναι αρκετές. Δεν χρειάζεται να γίνουν… γεώμηλα της Έριδος.

Οι πατάτες φούρνου, κομμένες στα τέσσερα ή κυδωνάτες, απλωμένες στη γάστρα ή σ’ ένα μεγάλο ταψί, είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό για το πασχαλινό τραπέζι. Κάποιες φορές όμως, προτιμάμε και τις μικρούτσικες πατατούλες με τη φλούδα τους. Μπορούμε να τις νοστιμίσουμε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και μουστάρδα, σκελίδες σκόρδου, φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη, λευκό κρασί, αλλά και ζουμάκια του κρέατος – αν ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας να ξεκοκαλλίσει το αρνί, μπορείτε να τις ψήσετε μαζί με τα κόκαλα με το λίγο ψαχνό και τις πετσούλες που απομένουν.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT