Από την Ιταλία ως το Μαρόκο: έθνικ συνταγές για το αρνί του Πάσχα

Από την Ιταλία ως το Μαρόκο: έθνικ συνταγές για το αρνί του Πάσχα

Έξι διαφορετικές συνταγές για το πασχαλινό αρνί με έμπνευση από τις χώρες της Μεσογείου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν φέτος δεν έχετε όρεξη να καταπιαστείτε με σούβλες και δεσίματα ή απλά θέλετε να δοκιμάσετε καινούργιες γεύσεις, σας προτείνουμε ενδιαφέρουσες συνταγές από διαφορετικές χώρες του κόσμου. Κοινός παρονομαστής και πρωταγωνιστής σε όλες είναι το αρνί – άλλες φορές καρυκευμένο με μυρωδάτα μπαχαρικά, άλλες αργοψημένο και άλλες συνοδευόμενο από τα λαχανικά της άνοιξης. Πώς μαγειρεύουν το αρνί στην Αίγυπτο και πώς στην Ισπανία; Μήπως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε σιγοψημένο σε ταζίν ή καλυμμένο με κατακόκκινη σάλτσα; Ταιριάζει το αρνάκι με ελιές και αντζούγιες; Το αγαπημένο μας αρνίσιο κρέας γίνεται με ένα σωρό τρόπους και αξίζει να τους ανακαλύψουμε. 

Στις συνταγές που ακολουθούν μαθαίνουμε, μεταξύ άλλων, πώς να ετοιμάσουμε γλυκοπικάντικο αρνί με τζίντζερ, χουρμάδες, μπαχαρικά και καρότα όπως στην Αίγυπτο ή με κουσκούς στη γάστρα, όπως στο Μαρόκο. Ακολουθώντας έναν ιταλικό τρόπο αρωματίζουμε το κρέας με θυμάρι, μαντζουράνα και μοσχοκάρυδο και, μαζί με καρδιές αγκινάρας το ψήνουμε αφού το καλύψουμε με λεπτές φέτες πατάτας. Ώρα για νέες τεχνικές, γεύσεις και μαγειρέματα. 

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT