Fraisier – Τούρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες (βίντεο)

Fraisier – Τούρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες (βίντεο)

Το fraisier είναι μια υπέροχη γαλλική τούρτα με φράουλες, λευκή σοκολάτα, βανίλια και μπισκότο αμυγδάλου. Εκπληκτική γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση, δύο στα δύο!

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εντυπωσιακή και ολόδροση λευκή τούρτα με βάση τις φράουλες, από όπου παίρνει και το όνομά της (fraise = φράουλα). Υπάρχουν πολλές διαφορές στις συνταγές που κυκλοφορούν. Άλλοι βάζουν ντελικάτο παντεσπάνι, άλλοι -όπως στη δική μας συνταγή- επιλέγουν το εξίσου ντελικάτο αλλά κατά τι πιο τραγανό μπισκουί αμυγδάλου. Ενδιάμεσα μπαίνει κάποιου είδους λευκή κρέμα και φυσικά άφθονες φράουλες. Εδώ, ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης επιλέγει μια δροσερή κρέμα λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με φυσική βανίλια. Φίνα, νόστιμη και αριστοκρατική, συμπληρώνει μοναδικά τη γλυκόξινη και σπιρτόζα γεύση της φράουλας. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό σε όψη και γεύση γλυκό, αέρινο, ανοιξιάτικο και δροσερό, με ισορροπημένη γλύκα, που δεν σε βαραίνει. Ό,τι πρέπει για την εποχή.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT