Τι γαρίδες βρίσκουμε στην αγορά
Μικροσκοπικό Συμιακό γαριδάκι, γαριδούλα Αιγαίου ή κόκκινη Κοιλάδας Αργολίδας, ραβδωτή γάμπαρη Αμβρακικού και Πλαταμώνα. Οι ελληνικές γαρίδες έχουν καθεμία τη νοστιμιά της, το μέγεθός της, τη δική της εποχή αλίευσης και διάθεσης, το διαφορετικό της μέγεθος (μην ανησυχήσετε για τις προαναφερθείσες γαριδούλες, είναι απλώς φύσει μικροσκοπικές και όχι γόνος, που τον αποφεύγουμε αυστηρά). Τις βρίσκουμε νωπές σε ψαρομανάβικα και κεντρικές ψαραγορές, την καθεμία στην εποχή της. Η ζήτηση στην Ελλάδα είναι απίθανα υψηλή. Κάτι το καλοκαίρι που ζητά γαριδομεζέ δίπλα στο κύμα, κάτι οι νηστείες, η περιορισμένη ελληνική παραγωγή δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο