Στη στοά, στα σκιερά: «Κρυψώνες» του κέντρου για φαγητό και ποτό

Στη στοά, στα σκιερά: «Κρυψώνες» του κέντρου για φαγητό και ποτό

Απολαμβάνουμε σκιά και ατμόσφαιρα στα μαγαζιά των αθηναϊκών στοών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καλοκαίρι και το κέντρο της Αθήνας δεν πολυταιριάζουν, γι’ αυτό και από την ώρα που ξεκινούν οι πρώτες γερές ζέστες αρχίζουμε να αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι Σύνταγμα, Ομόνοια και τα πέριξ. Κλιματιζόμενοι χώροι και ταράτσες δίνουν λύση όταν χρειάζεται, αλλά υπάρχει κι ένα άλλο «μυστικό»: κρυμμένα στο πλέγμα των αθηναϊκών στοών, μπαρ, εστιατόρια, μεζεδοπωλεία συνδυάζουν την πολύτιμη σκιά με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και μια κάποια κάλυψη -μικρή έστω- από την τριγύρω βαβούρα. Στον παράλληλο, λίγο πιο φιλόξενο κόσμο που κρύβεται ανάμεσα στις πολυκατοικίες, σε στέκια συχνά περιτριγυρισμένα από εμπορικά μαγαζιά μιας άλλης εποχής, βρίσκουμε δροσερό καταφύγιο.

Η Κρήτη: Στη σκιά για παγωμένη τσικουδιά και μεζέδες

Έξω εκτυφλωτικός ήλιος και μέσα στη στοά της Βερανζέρου σκιά – σαν να έκλεισες τα παντζούρια το μεσημέρι. Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, η κρητικής καταγωγής οικογένεια που τρέχει το μαγαζί φέρνει καλές πρώτες ύλες από το νησί και τις καλομαγειρεύει. Θα φάτε πατάτα οφτή, ομελέτα με στάκα και απάκι, ντακάκια με αλατσοελιές, ξιδάτο σφακιανό λουκάνικο, κολοκυθολούλουδα γεμιστά και άλλα ωραία της Κρήτης. Απλά ψητά ψάρια και κρεατικά συνοδεύουν τους μεζέδες, ενώ η παγωμένη τσικουδιά Σητείας κρίνεται απαραίτητη.

Βερανζέρου 5, Ομόνοια, Τ/ 210-38.26.998

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT