Αποκορύφωμα της καλοκαιρινής νηστείας, και μιας από τις μεγαλύτερες νηστείες του χρόνου, ο Δεκαπενταύγουστος λέγεται αλλιώς «Πάσχα του καλοκαιριού» ή και «Μικρό Πάσχα». Πρώτο και καλύτερο στο τραπέζι μας, όπως και μετά από κάθε άλλη νηστεία, είναι το κρέας και κυρίως τα αμνοερίφια, πολλές φορές ψημένα στη σούβλα όπως ακριβώς γίνεται και το Πάσχα, μόνο που τα καλοκαιρινά ζώα είναι μεγαλύτερα σε ηλικία από τα ανοιξιάτικα σφαχτά.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο