Στη Σαντορίνη, λίγο πριν από το καλοκαίρι και τον τρύγο του 2022, το μεγάλο στοίχημα είναι να βρεθεί καλή και τοπική πρώτη ύλη. Γι’ αυτό και το πρώτο μέλημα των περισσότερων οινοποιών είναι η φύτευση αμπελιών, για τη μακροπρόθεσμη εξασφάλιση σταφυλιού. Καταφέραμε και μπήκαμε στα παλιά, στα νέα, αλλά και στα οινοποιεία του μέλλοντος, αυτά που είναι ακόμα στα μπετά. Γευτήκαμε κρασί σε παμπάλαιες υπόσκαφες κάναβες, σκαλισμένες στη γη, αλλά και σε υπερσύγχρονες κατασκευές και παραδοσιακά κτίσματα. Η περιήγηση σε αυτά τα διάσημα αμπελοτόπια με τις παραδοσιακές κουλούρες και οι γευσιγνωσίες στα τοπικά οινοποιεία είναι εμπειρία μοναδική τόσο για αρχάριους όσο και για ειδικούς του κρασιού.
Διαβάστε την συνέχεια στον Γαστρονόμο.