Ο σεφ Fabio Ciervo του Hotel Eden μας δείχνει βήμα βήμα πως να φτιάξουμε μια μοναδική εκδοχή της θρυλικής cacio e pepe: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα παρμεζάνας – πεκορίνο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Μόλις το μείγμα φτάσει τους 50°C, συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα. Αποσύρουμε και τη διατηρούμε ζεστή.
Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Δύο με τρία λεπτά πριν γίνουν τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε ελαφρώς το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε το πιπέρι.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr