Η άνθιση της craft μπίρας είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο με μεγάλη δυναμική. Κι η ελληνική σκηνή, όμως, εξελίσσεται με βήμα γοργό. Βλέπουμε συνεχώς νέα προϊόντα. Με τη ντόπια παραγωγή να έχει πολλά κι ενδιαφέροντα να επιδείξει, τα καφέ, τα εστιατόρια και τα μπαρ σε τουριστικούς προορισμούς που εντάσσουν ντόπιες ετικέτες στις προτάσεις τους αρχίζουν σιγά-σιγά να πληθαίνουν. Στο καφέ-σνακ μπαρ Assyrtico στη Σαντορίνη μπορεί κανείς να καθίσει από το πρωί για έναν εσπρέσο, ένα παγωτό ή πιο αργά για ένα ποτήρι κρασί ή μια μπίρα. Αλλά λίγο πιο πέρα θα βρει… πολλές.
Σ’ ένα κομμάτι της αυλής του παλιού σπιτιού των Φηρών που το φιλοξενεί διαμορφώθηκε πρόσφατα ένα Beer Garden, η λίστα του οποίου εστιάζει σε ετικέτες δεμένες με νησιά του Αιγαίου. Στα τραπέζια γύρω από τις φυστικιές και τις ελιές κυκλοφορούν μπίρες διαφορετικών τύπων και γευστικών και αρωματικών προφίλ, που καρφώνουν το σημαιάκι τους στο μπλε του χάρτη, εκπροσωπώντας το αιγαιοπελαγίτικο κομμάτι της ελληνικής μικροζυθοποιίας. Από ό,τι λένε οι δημιουργοί του, Λία Παπαδέα και Γιάννης Δημητρίου, λειτουργεί μόλις δύο εβδομάδες, αλλά δείχνει να κεντρίζει το ενδιαφέρον όσων επισκεπτών το ανακαλύπτουν.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr