Υλικά
Μερίδες: 6
- 1½ κιλό μοσχάρι (κιλότο ή ποντίκι ή ό,τι μας αρέσει), σε μικρές μερίδες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, περασμένες στον τρίφτη
- 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- 80 γρ. πετιμέζι (σε μπακάλικα αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή 50 γρ. μέλι
- 1 μπαστουνάκι κανέλα
- 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
- ελάχιστο μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
- αλάτι, μπόλικο πιπέρι
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο