Ατζέμ πιλάφι από την Πόλη

Το ατζέμ πιλάφι είναι ρύζι μαγειρεμένο σε αρνίσιο ζωμό μαζί με το αρνίσιο ψαχνό, αλλά και σταφίδες και ξηρούς καρπούς, χαρακτηριστικά της περσικής κουζίνας

25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λαϊκό και δημοφιλές τρόφιμο ήταν το ρύζι. Τρόφιμο καθημερινό, οικονομικό και θρεπτικό. Το πιάτο είναι περσικό («Ατζέμ» αποκαλούνταν οι Πέρσες από τους Τούρκους) και είναι ρύζι μαγειρεμένο σε αρνίσιο ζωμό (κάτι σαν το κρητικό γαμοπίλαφο) μαζί με το αρνίσιο ψαχνό, αλλά και με προσθήκη σταφίδας και ξηρών καρπών, χαρακτηριστικών αρτυμάτων της περσικής κουζίνας. Το συγκεκριμένο πιάτο, αλλά και όλα τα πιλάφια, έπρεπε να είναι μαγειρεμένα έτσι ώστε οι κόκκοι του ρυζιού να είναι τρυφεροί και αφράτοι, και απολύτως σπυρωτοί.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT