Σεπτέμβριος: Ποια προϊόντα είναι τώρα στην εποχή τους

Σεπτέμβριος: Ποια προϊόντα είναι τώρα στην εποχή τους

Τα αχλάδια είναι τώρα στο πικ τους, όπως και τα σταφύλια. Ποια άλλα εγχώρια κηπευτικά, φρούτα, ψάρια και θαλασσινά είναι τώρα στα καλύτερά τους;

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρούτα

Με αρκετά από τα καλοκαιρινά φρούτα μάς υποδέχεται ο Σεπτέμβριος: με τα πιο όψιμα από τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια, τα καρπούζια, τα πεπόνια, τις βανίλιες, που σταδιακά, προς τα τέλη του μήνα, χάνουν από τη γλύκα τους. Σύκα και φραγκόσυκα, με τη μικρή σεζόν τους, είναι μεν αυτήν τη στιγμή σε φθίνουσα πορεία, μόνο από άποψη ποσότητας, αφού εξακολουθούν να είναι ολόγλυκα. Τα αχλάδια βρίσκονται στο πικ τους. Από τον Αύγουστο έχουν ήδη ξεκινήσει τα ασυναγώνιστα Κρυστάλλια ή Τσακώνικα, τα Βουτυράτα, τα Κόσια και προς τα τέλη Σεπτέμβρη θα βγουν τα Σάντα Μαρία. Αρχίζει και η εποχή των μήλων με πρώτα και καλύτερα τα φιρίκια. Τα σταφύλια βρίσκονται επίσης στο αποκορύφωμά τους, με κύρια ποικιλία την τραγανή σουλτανίνα (εκλεκτότερη της Πελοποννήσου και της Κρήτης), τη φράουλα και τον σιδερίτη. Φανταστική γλυκιά γεύση έχει και το σταφύλι της ποικιλίας Μαύρο Αττικής που το βρίσκουμε σε όλες τις βιολογικές αγορές. Τέλη Σεπτέμβρη βγαίνουν τα φυστίκια Αιγίνης, τα φρέσκα αμύγδαλα, τα επονομαζόμενα και τσάγαλα, με πιο φημισμένα αυτά του Βόλου, τα πρώτα, τρυφερά καρύδια, κατάλληλα για γλυκό του κουταλιού, τα κυδώνια και τα ρόδια.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT