Ετοιμάσαμε γλυκά και αλμυρά σνακ για τα πρωινά, αλλά και για τις ώρες που χρειαζόμαστε ενέργεια, λαχταριστά και ταυτόχρονα υγιεινά. Χορταστικά σάντουιτς, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα «ζαμπόν – τυρί» και μπορούν να αντικαταστήσουν ένα γεύμα. Ευφάνταστα σαλατογεύματα, που συνδυάζουν λαχανικά με πρωτεΐνες και συμπεριλαμβάνουν όσπρια, αλλά και ζυμαρικά. Μαγειρεμένα φαγητά, ιδανικά για να μπουν σε μπολ, προσεκτικά επιμελημένα από τους σεφ του «Γαστρονόμου», ώστε να τρώγονται σε θερμοκρασία δωματίου, να αντέχουν στις μεταφορές, να μην έχουν έντονες μυρωδιές και να ακολουθούν τους κανόνες του τρώγειν εκτός σπιτιού. Αν και δυνητικά μπορούμε να μεταφέρουμε στο σχολείο και στο γραφείο την πλειονότητα των φαγητών που μαγειρεύουμε στο σπίτι, υπάρχουν κανόνες και συμβουλές ώστε να απολαμβάνουμε στο έπακρο τα γεύματά μας χωρίς να ενοχλούμε τους γύρω μας και να δυσκολεύουμε τον εαυτό μας:
- Αποφεύγουμε υλικά με έντονη μυρωδιά, όσο νόστιμα κι αν είναι, όπως σκόρδο, λάχανο, ωμό κρεμμύδι, έντονα μπαχαρικά, «βαριά» τυριά κ.ά. Για τον λόγο αυτόν οι σεφ του «Γαστρονόμου» έχουν ελαχιστοποιήσει, ακόμα και εξαλείψει τα παραπάνω από τις συνταγές τους και με μαγειρικές τεχνικές έχουν διατηρήσει όλη τη νοστιμιά.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο