Απογευματινό τσάι χωρίς scones δεν γίνεται. Είναι μέρος του τελετουργικού. Μάλιστα στη Μεγάλη Βρεταννία υπάρχει ολόκληρη διαμάχη για τη σειρά με την οποία πρέπει κανείς, αφού ανοίξει στα δύο το «ψωμάκι», να απλώσει την clotted cream (πηχτή κρέμα) και την μαρμελάδα.
Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ κάθε χρόνο ετοιμάζουν χιλιάδες από αυτά τα νόστιμα αρτοσκευάσματα για τη βασιλική οικογένεια και τους καλεσμένους της. Σύμφωνα με τον Ντάρεν Μακ Γκρέιντι, που εργάστηκε για χρόνια ως σεφ για τη βασιλική οικογένεια, η βασίλισσα Ελισάβετ πάντως προτιμούσε να απλώνει πρώτα τη μαρμελάδα και στη συνέχεια να προσθέτει την κρέμα − όπως συνηθίζεται στην Κορνουάλη και στο Ντέβον.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr